Hortobágyi húsos palacsinta – A konyhafőnök harmadik adásának receptje

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1152 kalória
Megosztás

Elkészítés:
1. A vöröshagymát és a fokhagymát összeaprítjuk, a gyömbérrel, a lime héjával, és vajon kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és az apróra vágott chilit, készre főzzük.
2. Mikor a hús majdnem kész, hozzáadjuk a szójaszószt, a mézet az apróra tépkedett bazsalikomot, és beforraljuk.
3. A palacsintatésztát kikeverjük a hozzávalókból, egyesével kisütjük őket vajon.
4. A mártáshoz ledaráljuk a hagymát és a fokhagymát, megfuttatjuk olívaolajon, hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért és limeot, sózzuk, beletesszük a citomfüvet, amit előtte kicsit megütögettünk klopfolóval, hogy az ízek jobban kifőjenek belőle.
5. Pár percig pirítgatjuk az egészet, majd felöntjük 1,5 deci vízzel, és kis lángon 20 percig főzzük.
6. Kivesszük a citromfüvet, és pürésítjük a mártást.
7. A ragut a palacsintákba töltjük, újhagyma szárával átkötjük, majd a mártással tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat