Hólabda saját mázzal

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 1153 kalória
  • Tündi
Megosztás

Üssük a 6 tojást egy tálba, adjunk hozzá 3 kanál vizet és 24 dkg cukrot.
Ezt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 24 dkg lisztet, az 1 sütőport és az 5 kanál kakaót.
Egy kizsírozott (vagy kivajazott), kilisztezett tepsibe öntjük, szépen elegyengetjük, és 180-190°C-os, előmelegített sütőben készre sütjük.

Amíg sül készítsük el a krémet.
A 4 dl tejet egy lábasba öntjük, adjuk hozzá a 4 kanál lisztet, és gázon, sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk, hagy hűljön ki.
Addig egy tálban a 15 dkg porcukrot, az 1 csomag vaníliás cukrot és a 15 dkg Rama margarint, 2 kávéskanál rum aromával kavarjuk össze, gépi habverővel.

A kihűlt, főzött krémet és a vajas krémet keverjük össze.
A megsült tésztánkat hagyjuk kihűlni, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki piskótánkat.
Ha feljött elég magasra, akkor vágjuk őket ketté, ha nem, akkor két kiszaggatott korongot ragasszunk össze, a már kész krémünkkel.
Kenjük a külsejére is krémet, majd forgassuk bele kókuszreszelékbe. Csináljunk így minddel.

Ezután jöhet a máz.
A 16 dkg porcukrot, a 4 kanál tejet és a 4 dkg kakaót tegyük egy nyeles lábasba, és főzzük fel.
Ha felfőtt, kavargassuk bele az 5 dkg vajat, majd főzzük fel ismét.
1 pohárba tegyünk hideg vizet és ebből a masszából csöppentsünk bele egy cseppet. Ha szilárdabb marad, az a jó állag, akkor már kanalazhatjuk is egyesével a hólabdáinkra.
Hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat