Hideg joghurtleves rukkolával

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 422 kalória
Megosztás

A mogyoróhagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
Az uborkát meghámozzuk és kockára vágjuk.
A levest a sáfránnyal felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről.
A hagymát megpároljuk a forró vajon, hozzáadjuk az uborkát és 2 percig pároljuk.
Felöntjük a vermuttal, majd erős tűzön, kb. 5 percig forraljuk.
Végül hozzáöntjük a levest és gyenge tűzön, 15 percig főzzük.
A rukkolát megmossuk, lecsípjük a szárát és néhány levelet félreteszünk a díszítésnek.
A maradékot a levesbe tesszük és az egészet pürévé törjük.
A levest hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a joghurtot és a tejszínt.
Alaposan leturmixoljuk.
Sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük.


Hozzávalók
  • 10 dkg mogyoróhagyma
  • 20 dkg uborka  
  • dl húsleves
  • csipet sáfrány
  • dkg vaj
  • dl likőr
  • pohár natúr joghurt
  • marék rukkola
  • dl tejszín
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet szerecsendió
Vegye meg a hozzávalókat