Hideg gyümölcsleves

  • 8 személyre
  • 55 perc
  • 301 kalória
  • Helga
Megosztás

A magozott meggybefőttet egy nagy edénybe tesszük, a levével együtt, majd kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1 liter legyen.
Beletesszük a fűszereket, majd ízlés szerint, teszünk bele cukrot. Ezt 10 perc alatt megfőzzük, majd 10 perc elteltével, beleöntjük a 3 dl főzőtejszínt.
Addig keverjük, míg be nem sűrűsödik kicsit. 1-2 perc az egész. Ezután elzárjuk alatta a gázt.
Az edényt hideg vízbe állítjuk és beletesszük a fagyott, erdei gyümölcskeveréket és a kockázott dinnyéket.
Nem kell főzni, mert a még meleg, meggyes lében felolvad.
Addig keverjük, míg annyira kihűl, hogy a hűtőbe lehessen tenni.
Aki sűrűbbre szeretné, tehet bele vaníliás pudingport is.


Hozzávalók
  • 45 dkg erdei gyümölcs
  • 40 dkg magozott meggybefőtt
  • dl főzőtejszín
  • szem szegfűszeg
  • kk őrölt fahéj
  • kanál cukor  
  • 20 dkg görögdinnye
  • 20 dkg sárgadinnye
Vegye meg a hozzávalókat