Hentes tokány

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 990 kalória
  • zuzmara
Megosztás

A szalonnát 1 centis csíkokra vágjuk, a zsírban előpároljuk. Mikor már kisült a szalonna zsírja, beletesszük a vöröshagymát, és abban üvegesre pároljuk.
Ezután félrehúzva, beletesszük a bort és a karikára vágott fokhagymát.
Összekeverjük, és fedő alatt, 4-5 percig forraljuk.
Ezután beletesszük a laskára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük, és forrás után, lassú tűzön, rövid, sűrű lével főzzük.
Ha kell, utánatölthetünk pici vizet.
Mikor már megpuhult a hús, beletesszük a négybe, hosszába vágott csemegeuborkát, a tejfölt, és azzal puhára főzzük.
Tészta, vagy főtt krumpli illik hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat