Házi tagliatelle citrusos – hollandis bébi polipraguval és nyárson grillezett rákkal

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 906 kalória
Megosztás

Elkészítés
1. Házi tésztát készítünk 50-50 arányban (rétes és finomlisztből) egy tojással és annyi vízzel, hogy gyúrható állagot kapjon. Tésztakészítőgép segítségével nyújtjuk, daraboljuk, majd közvetlenül tálalás előtt 5 perc alatt kifőzzük.
2. Fehérbort redukálunk, a rák fejét és páncélját belefőzzük (ezt kivesszük a végén). Egy fehér hagymát, kevés snidlinget olajon lepirítunk majd a leszűrt bor redukációval felöntjük és összepároljuk.
3. A polipot megtisztítjuk, csápjait levágjuk és félretesszük. A fejét kisebb darabokba vágjuk és és pár perc alatt megpirítjuk.
4. A rákokat hasuknál beirdaljuk, bélcsatornájukat eltávolítjuk és a rákhúst nyársra húzzuk. Átpasszírozott fokhagymás olívaolajjal bekenjük a rákot, tálalás előtt pár perccel sózzuk, borsozzuk, majd grillezzük a nyársakat.
5. Hollandi mártást készítünk picit több citrommal és limemal, a hagymás raguhoz keverjük és beleszórjuk a megpirított polipot, amivel óvatosan összekeverjük, így megy a kifőtt tésztakupac tetejére.
6. A tálalást a nyársak felhejezésével fejezzük be.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat