Házi tagliatelle citrusos – hollandis bébi polipraguval és nyárson grillezett rákkal

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 881 kalória
Megosztás

Házi tésztát készítünk 50-50 arányban (rétes és finomlisztből) egy tojással és annyi vízzel, hogy gyúrható állagot kapjon. Tésztakészítőgép segítségével nyújtjuk, daraboljuk, majd közvetlenül tálalás előtt 5 perc alatt kifőzzük. Fehérbort redukálunk, a rák fejét és páncélját belefőzzük (ezt kivesszük a végén). Egy fehér hagymát, kevés snidlinget olajon lepirítunk majd a leszűrt bor redukációval felöntjük és összepároljuk.
A polipot megtisztítjuk, csápjait levágjuk és félretesszük. A fejét kisebb darabokba vágjuk és és pár perc alatt megpirítjuk.
A rákokat hasuknál beirdaljuk, bélcsatornájukat eltávolítjuk és a rákhúst nyársra húzzuk. Átpasszírozott fokhagymás olívaolajjal bekenjük a rákot, tálalás előtt pár perccel sózzuk, borsozzuk, majd grillezzük a nyársakat.
Hollandi mártást készítünk picit több citrommal és limemal, a hagymás raguhoz keverjük és beleszórjuk a megpirított polipot, amivel óvatosan összekeverjük, így megy a kifőtt tésztakupac tetejére.
A tálalást a nyársak felhelyezésével fejezzük be.


Hozzávalók
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg finomliszt  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • kanál víz
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db tenger gyümölcsei (polip)
  • dl fehérbor  
  • kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • db hagyma (fehérhagyma)
  • kanál snidling
  • db garnélarák
  • gerezd fokhagyma  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
Vegye meg a hozzávalókat