Házi paradicsommártás

  • 6 személyre
  • 35 perc
  • 262 kalória
Megosztás

A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. 10 dkg-ot félre teszünk belőle.
A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A tárkonyleveleket lecsipkedjük a szárukról. Egyharmadát finomra vágjuk, és félretesszük. A többit a szárával együtt, durvára vágjuk. (Tipp: A tárkonyt helyettesíthetjük friss bazsalikommal.)
Egy nyeles edényben olívaolajat forrósítunk, megfuttatjuk benne a hagymát.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a durvára vágott tárkonyt, az ecetet, a vermutot és a fűszereket, majd az egészet, kb. 5 percig főzzük.
Ezután a mártást szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a félretett paradicsomot, tárkonylevelet, és ha szükséges, még egyszer utánaízesítünk.
Jól illik főtt tésztafélékhez, de nyers zöldségeket is mártogathatunk bele.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat