Házi krémes

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1322 kalória
  • pipi
Megosztás

A hájat megszórjuk 15 dkg liszttel és hűtőbe tesszük amíg a maradék anyagokból és kevés vízzel könnyen nyújtható tésztát készítünk. Miután jól kigyúrtuk, elnyújtjuk és rákenjük a lisztezett hájat. A tésztát feltekerjük, mint a beiglit, majd az egészet három részbe hajtjuk és újra kinyújtjuk.
A kinyújtott lapot egymásba hajtjuk hogy négy rétegű legyen. 20 perc után újra nyújtjuk és azután még kétszer.
Két részre osztjuk és két lapot sütünk belőle, és a következő krémmel töltjük meg:
10 tojásfehérje, 30 dkg kristálycukor, 4 csomag vaníliás puding.
A pudingot felfőzzük 12 dl vízzel, a fehérjéből és a cukorból keményhabot verünk. Fontos , hogy egyszerre készüljenek el. A habot beleforgatjuka forró pudingba és gőz felett még egy kicsit kevergetve főzzük.
1 lapot tálcára teszünk és 4 megfelelő méretű alufóliába tekeret kartonlappal körberakjuk, amit ragasztószalaggal rögzítünk. A langyos krémet a tésztára öntjük, a tetejét elsímitjuk, ha kihűlt a támfalat lebontjuk.
A másik lapot tetszőleges méretűre kockázzuk és a krém tetejére tesszük, porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp: A hájas tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, hogy szép leveles legyen.
Készíthetünk több adagot is és feldarabolva fóliába csomagolva lefagyasztva tárolhatjuk a fagyasztóban.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat