Házi kovászos uborka télire (öt literes üveghez)

  • 4 személyre
  • 20 perc
  • 127 kalória
  • pipi
Megosztás

Az uborkát forró vízbe beáztatjuk 10-15 percre. (A víz olyan forró legyen ami a csapból jön.) Amíg az uborka ázik az üveg aljába beletesszük a kaprot, majd leöblítjük az uborkát és az üvegbe tesszük. Faspatulával (gyógyszertárban lehet kapni pár forintért) rögzítjük a tetejét, beleszórjuk a 2 evőkanál sót és a 2 evőkanál réteslisztet és felöntjük annyi forró vízzel amennyi ellepi, majd félre tesszük a konyhapultra 3-4 napig. Amikor az uborka színt vált kisebb üvegekbe tesszük és a levet rászűrjük a tetejére egy késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk lezárjuk és a helyére rakjuk.
Azért szeretem ezt a receptet, mert nem kell hozzá napfény nem kell dunsztolni mégis tökéletes lesz, az uborka roppanós marad, télen pedig visszahozza a nyár ízét.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat