Házi kenyér gázsütőben

  • 5 személyre
  • 60 perc
  • 750 kalória
Megosztás

Kimérjük a 20-20-20 dkg lisztet egy zárható tálba. Középbe fészket csinálunk és abba belemorzsoljuk az élesztőt. 2 mokkáskanál cukrot rászórunk, és a 2 dl (meglangyosított) tejből, kb. 1 dl-t ráöntünk, majd az ujjunkkal elkeverjük a fészekben. A fészket liszttel betakarjuk, lefedjük a tálat. és kb. 15 percig hagyjuk kelni.
Utána géppel egy kicsit eldolgozzuk a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk az olajat, a 3 dl vizet a sóval (én ilyenkor szoktam összekeverni meleg vízzel) és a megmaradt langyos tejet. Jól eldolgozzuk géppel, simára (a spirál keverővel), megint letakarjuk kb. 30 percig, és kész.

Előmelegített sütőben, 200 °C-on kell sütni. Előtte a sütőbe kell tenni valamiben, kb. 1 dl vizet.
A tepsit beolajozod vékonyan, és kukoricadarát hintesz rá, majd a masszát meleg vizes kézzel kettéválasztod, és vizes kézzel formázod, majd rakod a tepsibe.
Mindkettő tetejét késsel vagdosd be, négyszer-ötször.
Középre tedd a sütőbe, a tepsit.
A vizet ne felejtsd el betenni a sütőbe!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat