Házi gesztenyepüré

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1478 kalória
Megosztás

Főzzük meg a gesztenyéket, kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye.
Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját.
Szedjük le a barna belső hártyákat is a gesztenyéről, majd daráljuk le.
A kristálycukrot keverjük össze a vízzel, egy edényben.
Melegítsük addig, amíg a kristálycukor elolvad, és egyenletes szirupot kapunk.
Vegyük le az edényt a tűzről, öntsük bele a gesztenyedarát, keverjük jól össze.
Vájjuk ki a vaníliarúd belsejéből a finom, illatos magokat.( Ha van vanília kivonat az is megfelelő. Én vaníliás cukrot tettem bele.)
Adjuk hozzá a finom masszához.
Ha van otthon, 1 evőkanál rumot is belekeverhetünk.
Ha kihűlt, nyomjuk át krumplinyomón, és a felvert tejszínhabbal adagoljuk bele poharakba.
Rakjuk hűtőbe, 1 órára.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat