Házi citromtorta

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 728 kalória
  • jankimama
Megosztás

Tészta: 8 evőkanál lisztből, 8 evőkanál porcukorból, 8 tojásból és késhegynyi sütőporból piskóta tésztát készítünk.
Krém: 5 dkg vajból, 1 evőkanál lisztből és a tejből sűrű krémet főzünk. A maradék margarinhoz kanalanként keverjük hozzá a kihűlt főzött krémet.
Végül, 15 dkg porcukorral habosra keverjük és apránként, állandóan kevergetve, hozzáadjuk a citrom levét és legvégén a citrom finomra reszelt héját.
Citrommáz: 20 dkg porcukrot, 1 evőkanál forró vízzel, 8 evőkanál citromlével és az étolajjal, 20 percig keverjük, majd néhány kanálnyit félretéve a díszítéshez, a tortára kenjük.
Egy- két óráig, szellős helyen, hagyjuk megkeményedni. A félretett mázat, különböző színű aromákkal ízesíthetjük, színezhetjük.


Hozzávalók
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek liszt
  • dl tej  
  • kh sütőpor
  • mk Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db citrom
  • ek porcukor
  • 20 dkg margarin
  • ek citromlé
Vegye meg a hozzávalókat