Havas hegycsúcs

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1400 kalória
  • knatalia
Megosztás

A kókuszos részhez:
A tojások fehérjét 15 dkg porcukorral habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.

A kakaós részhez:
A tojások sárgáját kikeverjük 15dkg porcukorral, hozzáadjuk a margarint, a kakaót, a lekvárt, a rumot, a darált kekszet és összegyúrjuk.

Kisméretű citromfacsarót felfordítunk és kibélelünk egy folpack darabbal.
Kókuszos masszával félig megtöltjük, bele is nyomkodjuk, majd erre nyomkodjuk a kakaós masszát.
A kakaós massza előtt, én teszek bele pár szem magozott meggyet, de vigyázva, hogy ne folyjék át a leve, a fehér részen!
Megfordítjuk a formát és a fóliát kihúzva, kivesszük a formából. Macerás, mert ha azt akarjuk, hogy a következő süti is szép fehér legyen (ne legyen sáros a hegycsúcs), akkor ilyenkor a használt fóliát, egy nedves papírtörlővel áttöröljük és úgy használjuk újból.


Hozzávalók
  • 30 dkg darált keksz
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • db tojás  
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • ek kakaó
  • ek baracklekvár
  • ek rum
Vegye meg a hozzávalókat