Hatlapos

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1080 kalória
  • evike
Megosztás

Begyújtjuk a sütőt és 180 °C-ra állítjuk, hogy bemelegedjen.
50 dkg lisztből, porcukorból, tojásból, sütőporból, 1 dl tejből és 3 dkg Ramából tésztát gyúrunk, majd jól kidolgozzuk. Hatfelé választjuk és a részeket akkorára nyújtjuk, mint a tepsi hátlapja.
Kicsit belisztezzük a hátlapot, rátesszük a tésztát és mielőtt sütni kezdjük, megszurkáljuk kissé villával, nehogy felpúposodjon. Egymás után, mindet kisütjük.
9 dl tejben elkeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport és sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt a krém, a 25 dkg Ramát is hozzákeverjük. A krémmel megtöltjük a lapokat és másnapig hagyjuk puhulni a tésztát. Tálalás előtt felszeleteljük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat