Harcsapaprikás

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 534 kalória
Megosztás

A harcsafilét vágjuk kockára, majd a szalonnát és hagymát is aprítsuk fel.
Elsőként a szalonnát süssük zsírjára és szűrjük le.
A szalonna zsírjában, pirítsuk meg a felaprított hagymát és adjuk hozzá az apróra összevágott paradicsomot és paprikát.
Jó alaposan pirítsuk meg, ha elpárolog a leve öntsük fel újra.
Akkor jó az alap ha teljesen szét főtte magát. Ekkor félrehúzzuk és meghintjük pirospaprikával, majd elkeverjük és kevés vízzel felöntjük.
Belerakjuk a kockára vágott harcsát és fedő alatt, puhára pároljuk.
Közben fűszerezzük, hogy kellemes, pikáns íze legyen.
Ha megfőtt a harcsa, kevés tejszínt keverjünk ki a szafttal és adjuk hozzá a harcsához, így kellemesen lágy íze lesz.
Köretnek csuszát javasolok.


Hozzávalók
  • kg harcsa filé
  • 20 dkg hagyma
  • 10 dkg szalonna
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db paprika
  • kanál pirospaprika
  • dl tejszín
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet fehérbors
Vegye meg a hozzávalókat