Hamis túrógombóc joghurtból

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 590 kalória
Megosztás

A joghurtokat felforraljuk, állandó keverés közben beleöntjük a grízt, ügyelve, nehogy csomós legyen.
Akkor van kész, ha jó keményre dagadt.
A forró masszába keverjük a cukrot, vaníliás cukrot, majd lehűtjük.
Közben a prézlit, olajon megpirítjuk.
A kemény masszából gombócokat gyúrunk, majd a prézliben megpergetjük.
Cukorral, tejföllel ízesítjük.
A fenti recept, 12-15 gombócot ad ki.



Hozzávalók
  • l joghurt  
  • 15 dkg búzadara
  • 10 dkg cukor
  • tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat