Hamis rakott zöldbab

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 242 kalória
  • Kenikő
Megosztás

A zöldbabot sós vízben megfőzöm, leszűröm. A vöröshagyma egyik felét, kis olajon megfonnyasztom, majd megszórom pirospaprikával.
Éppen hogy csak megkeverem, hogy a paprika meg ne égjen, és máris hozzáadom az előző este ételízesítős vízbe áztatott szóját.
Mindezt jól összepirítom, utána pedig ízesítem lecsóval, zúzott fokhagymával, köménnyel, borssal és ízlés szerint sóval.
Kevés vizet ráöntve, fedő alatt párolom pár percet, majd átpirítom.
A rizst külön edényben megpirítom kicsit, aztán sós vízben, félpuhára párolom a hagyma másik felével.
Amint elkészült, összekeverem a szójával.
Olajjal kikent tepsibe, vagy kikenés nélkül, egy kerámiatálba terítem a zöldbab egyik felét, rá a szójás masszát, tetejére a zöldbab másik felét, mindezek megkoronázására pedig a tejfölt simítom.
Közepesen meleg sütőben, lefedve, kb. 15-20 percig sütöm, majd a fóliát levéve, forró lángon megpirítom kicsit a tetejét.
Isteni finom, jó étvágyat hozzá! :)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat