Hamburger pulykahússal

  • 6 személyre
  • 25 perc
  • 1045 kalória
  • Joe
Megosztás

A pulykahúst ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk.
A húshoz keverjük a vöröshagymát, ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal.
Jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel, hat egyforma gombócot formázunk belőle.
A gombócokat ellapítjuk, majd grillen, vagy serpenyőben megsütjük.
A zsemléket bemelegítettem, félbevágtam, majd mindegyikre salátalevelet tettem.
Erre raktam a húspogácsákat, karikára vágott paradicsomot, kígyóuborkát, lilahagymát.
Mustárt és ketchupot locsoltam rá, majd ráraktam a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
  • db hamburger zsemle
  • 60 dkg pulykacomb
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • fej vöröshagyma
  • fej saláta
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej lilahagyma
  • db kígyóuborka
  • ízlés szerint Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • ízlés szerint ketchup  
  • cl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
Vegye meg a hozzávalókat