Halkocsonya

  • 4 személyre
  • 240 perc
  • 527 kalória
  • molnarbela55
Megosztás

Mivel a halfej a legolcsóbb hal, így a halfejeket megtisztítjuk, a kopoltyúkat és a keserűfogakat eltávolítjuk (ha van bennük).
A szeleteket és a fejeket besózzuk, majd a halfűszer keverékkel is megszórjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, és egészben hagyjuk.
Egy nagyobb fazékban feltesszük főni a hozzávalókat, a citrom és a halszeletek kivételével.
Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen csak ellepje.
Négy-öt órán át főzzük, épp hogy csak pezsegjen. Mint a jó húslevest, úgy főzzük, de azért időnként kavarjuk is meg.
Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
A halszeleteket egy krumplisütő fém kosárba tesszük, és 15 percig lógassuk bele a kocsonyába, majd vegyük ki ha megfőtt.
Nagyon apró nyílású szűrőn, szűrjük le a kocsonyát, de tegyünk a szűrőbe egy papír konyhai törlőt, hogy a zsírt is megfogjuk ezzel.
Osszuk el a tányérokba a levet és a halszeleteket.
Tegyük hideg helyre a tányérokat, had aludjanak meg a kocsonyáink.
A citromot alaposan mossuk meg, és szeleteljük fel, majd a szeletekkel díszítsük az ételt.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat