Halfilé brokkolival és rokfort mártással

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 855 kalória
Megosztás

A halat felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk.
A vizet felforraljuk egy késhegynyi szódabikarbónával.
Belerakjuk a brokkolit és leforrázzuk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
A halat a felmelegített vajon megsütjük, pici citromlevet is nyomhatunk rá.
A vajat habzásig hevítjük és belerakjuk a márványsajtot, majd felolvasztjuk.
Liszttel megszórjuk, felengedjük húslével és kiforraljuk.
Snidlinggel gazdagítjuk, ízesítjük és tejszínnel dúsítjuk.
Tálaláskor, a halra rakjuk a brokkolit és leöntjük a finom mártással.


Hozzávalók
  • dkg halfile
  • 15 dkg vaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db citrom
  • 20 dkg sajt  
  • dl húslé
  • dl tejszín
  • cl snidling
  • kg brokkoli
  • csipet szódabikarbóna
  • 15 dkg liszt  
Vegye meg a hozzávalókat