Halászlé Klári Módra

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 197 kalória
Megosztás

A megtisztított halakat patkó alakúra felszeleteljük. A kockára aprított vöröshagymát megfuttatjuk az olíva olajon,csipet sóval ,hogy a hagyma szét följön,majd rászórjuk a piros paprikát oldjuk a sínét ,majd felöntjük kb 2 l vizel. A hal farkát,fejét az alaplébe tesszük,hozzáadjuk a felkarikázott, tv,és csípős paprikát,paradicsomot,az elmorzsolt halászlé kockákat. Az alaplét mindig nagy lángon főzzük,hogy a paprika és a zsír homogenizálódjon.Ez aszt jelenti,hogy a halé egynemű lesz,nem válik szét a zsír,és a paprika. Kb 1-1,5 óráig főzzük az alaplevet,vagy addig amíg teljesen lefő a hal húsa csontról.A halszeleteket besózzuk,és megszórjuk pirospaprikával,állni hagyjuk amíg fő az alaplé.A megfőtt az alaplé át passzírozzuk a levet vissza tesszük a tűzre újra felforraljuk ,a forrásba lévő hallébe bele tesszük a befűszerezett hal szeleteket .Ha újra felforr kész a halászlé. Erős Pistával , és karikára vágott hegyes erős paprikával kínáljuk.


Hozzávalók
  • fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db friss tv paprika
  • db hegyes erős paprika  
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db halászlé kocka
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db ponty
Vegye meg a hozzávalókat