Halászlé karácsonyra

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 82 kalória
Megosztás

Aprítsuk fel a felaprított hagymát és kevés zsíron pároljuk meg, egy csipetnyi sóval.
Ameddig a hagyma párolódik, készítsük elő a halakat.
A megpárolódott hagymára rakjuk rá a darabolt halakat és sózzuk meg.
Adjunk az alaphoz kockára vágott friss paprikát és paradicsomot is.
Keverjük át, majd öntsük fel vízzel és kb.75 percig főzzük az alapot.
Ezután passzírozzuk át az alaplevet egy szitán, ügyelve arra, hogy szálka ne kerüljön az alaplébe.
Az átszűrt alaplevet forraljuk fel, majd szórjuk rá a zsírjára a pirospaprikát.
Gyöngyözve főzzük 15-20 percig, majd forraljuk bele a besózott halszeleteket.
A halszeletek kb. 8 perc alatt megfőnek, ezt hústűvel is ellenőrizhetjük.

Tipp:
Amennyiben nagyobb mennyiséget készítünk, akkor a halat külön edénybe főzzük be.
Vegyünk ki az alapléből egy edénybe és ha forr, helyezzük bele a halszeleteket.
Így a megmaradt halászlé másnap is könnyen felmelegíthető.
Amennyiben gyerekek is esznek a halászléből, akkor külön kínáljunk csípős paprikát.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat