Halászlé Évamama módra

  • 8 személyre
  • 90 perc
  • 339 kalória
  • neva595
Megosztás

A disznózsírba megpárolom az apróra vágott hagymát és a tv paprikát , még párolódik , addig az apró halat forrásba levő vízbe teszem kb 5-percig főzöm , kiszedem a vízből és óvatosan kifilézem , az átfőtt halról könnyen leválik a hús , addigra a hagyma is kész , sót , borsot bele a hagymába majd pici vízzel kicsit még forralom , beleteszem a fött filézett haldarabkákat , picit hülni hagyom , majd aprítógéppel pépet csinálok , vissza a gázra ,amikor forr beleteszem a halászlékockákat meg a pirospaprikát ,majd felöntöm 1,5 l-er vízzel , újra felforralom és beledobom az előző este besózott , leöblített halpatkókat , ízlés szerint erőspaprika karikákat is teszek bele .
A lényeg , nem paszírozok , ami pár kis apró szálka bennemaradna , azt az aprítógép lerendezi . JÓ ÉTVÁGYAT :)


Hozzávalók
  • 1.5 kg pontypatkó
  • 80 dkg apróhal
  • db vöröshagyma
  • kávéskanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 kávéskanál Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kávéskanál pirospaprika
  • db friss tv paprika
  • db hegyes csípős paprika
  • db halászlé kocka
  • 0.5 dl mangalica zsír
  • 1.5 l víz
Vegye meg a hozzávalókat