Halászlé egyszerűen

  • 4 személyre
  • 240 perc
  • 296 kalória
  • stefanus
Megosztás

A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, a törzsét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Ezeket egyenként megsózzuk és hideg helyen legalább két órán át állni hagyjuk.
Az összevágott vöröshagymát a fazék aljára tesszük, rárakjuk a hal fejét, farkát és a halszeleteket. Felöntjük vízzel és erős tűzön felforraljuk. Miután felforrt, 2-3 percre visszavesszük a forrást és beletesszük a paprikát óvatosan, nehogy a fazék oldalához tapadjon (ettől ugyanis ráéghet és keserű lesz).
30 percig erős lángon forraljuk, majd levesszük és az előre kifőzött gyufatésztára leszűrve rámerjük.


Hozzávalók
  • kg hal  
  • fej vöröshagyma
  • kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • l víz
  • kanál paprika
Vegye meg a hozzávalókat