Halászlé bajaiasan

  • 8 személyre
  • 60 perc
  • 1242 kalória
Megosztás

A halat megtisztítom, feldarabolom, a fejét hosszában kettévágom, lesózom.
A vöröshagymát felkockázom, a fokhagymát összetöröm.
A halat, vöröshagymát, fokhagymát halfőző bográcsba, vagy nagy lábosba együtt teszem fel főni 7 liter vízben.
Amikor felforr kanalanként beleteszem a pirospaprikát.
Kissé lejjebb veszem a lángot, de maradjon forrásban, kóstolom, ha kell utánasózóm.
Közben fazékban felteszek tésztavizet, pici sóval és amikor forr beleteszem a tésztát, puhára főzöm, leszűröm, leöblítem hideg vízzel és külön tálban tálalom -mindenki a nyit szed, amennyit akar :) .
Mire a tészta megfől, kész a halászlé is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat