Halászlé alföldi módra

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 459 kalória
Megosztás

A zsíron felteszem pirítani az apróra vágott vöröshagymát.
Amint megpirult, leveszem a tűzről és ráteszem a fűszerpaprikákat és beleteszem az megpucolt kárász és törpeharcsa darabokat.
Beletesszük a paradicsom és paprikát, amiket előtte néhány darabra összevágtunk, majd kevés vizet öntünk rá.
Ezt körül belül 1 órán keresztül közepes tűznél főzzük, amíg a halak szét nem omlanak.
Mielőtt levennénk a tűzről, beletesszük a halászlésűrítményt és a halászlé kockákat is, melyekkel 10 percig főzzük.
Miután levettük a tűzről, átpasszírozzuk. ( Én botmixerrel szoktam, talán gyorsabb, mint passzírozóval)
Az átpasszírozott hallevet felöntjük kb. 2 liter vízzel, majd visszatesszük a gázra.
Amikor felforr beledobjuk a pontyszeleteket és 10 percig hagyjuk rotyogni, majd tálaljuk.


Hozzávalók
  • kg ponty
  • 0.5 kg harcsa
  • fej vöröshagyma
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db friss tv paprika
  • db halászlé kocka
  • kanál pirospaprika
  • kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat