Halászlé 2

  • 6 személyre
  • 150 perc
  • 335 kalória
Megosztás

A pontyot, keszeget megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk.
A pontyot filézzük, a halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, majd hidegre tesszük.
A paradicsomot és paprikát megmossuk, majd félbevágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a keszeget, a hal fejét, farkát, csontjait és uszonyait.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk és lassú tűzön, kb. 2 órát főzzük.
Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk.
A levet felforraljuk, rászórjuk a zsírjára a pirospaprikát, és hagyjuk kioldódni.
Beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik!


Hozzávalók
  • 50 dkg hal (keszeg)
  • db ponty
  • db hagyma
  • db paprika
  • db paradicsom
  • kanál pirospaprika
  • kanál
Vegye meg a hozzávalókat