Halászlé 1.

  • 8 személyre
  • 90 perc
  • 1577 kalória
  • Demebea
Megosztás

Megtisztítjuk a halakat. A fejét és farok részét levágjuk.
A fejből a méregfogat (ami a garatfog) kiszedjük, ez fontos mert megkeserítheti az egész halászlét.
Először alaplevet készítünk:
Zsiradékon apróra vágott hagymát , majd víz, hogy ellepje, sózzuk, megfőzzük. ha kevés a halunk, 1 krumpli is mehet bele. kb. 30-40 perc alatt megfő. Kicsit hűlni hagyjuk, majd tésztaszűrő és kezünk segítségével leszedegetjük a húsos halrészeket. A tiszta halhúst kis főzőlével összeturmixoljuk botmixer segítségével, de lehet passzírozni is aki ráér.
Ez előre elkészíthető, kellő sűrűre hígítjuk vízzel, utána ízesítünk ha kell és belefőzzük a halszeleteket kb. 15 perc, befejezés előtt 10 perccel az ikrát is belerakjuk. Mi így szeretjük.


Hozzávalók
  • kg ponty
  • 40 dkg ponty ikra
  • dl zsír
  • dkg csípős paprika
  • kocka halászlé kocka
  • 10 dkg pirospaprika
  • kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat