Halas kelkáposztabatyu tejszínes hagymával

  • 4 személyre
  • 80 perc
  • 1154 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A káposztafejről 16 db levelet levágok, megmosom, majd forrásban lévő, sós vízbe teszem. 3-4 percig főzöm, majd leöntöm a főzővizet, és hagyom kihűlni, száradni. A leveleken lévő, vastagabb szárrészt elvékonyítom. A batyukhoz, 2 db levelet egymásra teszek.
A halat, ha fagyasztott, felengedem, 1 cm-es kockára vágom, és citromlével meglocsolom.
A sárgarépát apró kockára vágom, és 2 ek. olajon, 5 percig pirítom. Hozzáadom a kockára vágott hagymát, és tovább pirítom, majd a halat is beleöntöm, és fehéredésig pirítom.
Ha kész, egy tálba öntöm, sózom, borsozom és összekeverem a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel, valamint 1 ek. tejföllel. Ezután szétosztom a kelkáposztalevelekre, majd becsomagolom, mint egy batyut. 2 ek. olajjal kikent tepsibe helyezem, szorosan egymás mellé.
A maradék tejfölt elosztom a batyukra, megszórom reszelt sajttal, és aláöntöm a bort.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt, készre sütöm.
A nagyobb kockára vágott lilahagymát, a maradék olajon, 3-4 percig dinsztelem, majd sózom, borsozom, végül meglocsolom a tejszínnel. 1-2 percig forralom, és tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat