Hajtogatott zöldfűszeres pogácsa

  • 7 személyre
  • 180 perc
  • 1090 kalória
  • Andi80
Megosztás

A tejben a cukorral, felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
Hozzáadjuk még a 3 tk. sót, 10 dkg szoba hőmérsékletű margarint és 1 tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen, kb. 1 óra alatt, a duplájára kelesztjük.
A maradék margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel és hozzáadjuk a petrezselyemlevelet. (Én saját szárításút használtam, amit átszitáltam, hogy ne maradjanak benne nagy darabok.)
Lisztezett felületen, kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk, a megkelt tésztát.
Egy kanál domború oldalával, szépen elsimítjuk rajta a fűszeres krémet.
A tésztát képzeletben, 3 vízszintes sávra osztjuk.
A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva, ráhajtjuk.
Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
Konyharuhával letakarva, 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.
Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.
Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, egymástól kicsit távolabb.
Kb. 30 percet még kelesztjük.
Lekenjük egy tojás sárgájával, és megszórjuk kevéske reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 25 perc alatt, 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat