Hagyományos vargabéles

  • 8 személyre
  • 50 perc
  • 993 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés: A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tésztát /cérnametéltet/sós vízben kifőzzük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük.
Elkészítés: A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjat, tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, és kibéleljük a csomag réteslap felével /4lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a masszát, majd befedjük a csomag másik felével. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. Ezután előmelegített sütőben k.b. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Tálalás: Kockára vágva porcukorral szórva tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat