Hagyományos rakott burgonya

  • 6 személyre
  • 100 perc
  • 1125 kalória
  • Joe
Megosztás

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kolbászt felkarikázzuk. A tojásból hatot megfőzünk, megpucolunk.
2 dl tejfölbe, belekeverünk 4 nyers tojást, sót, borsot és 0,5 dl olajat.
A burgonyát felkarikázzuk, és óvatosan belekeverjük a tejfölös masszába. Egy magasabb falú tepsibe rétegezzük.
Alulra a burgonya felét, erre rákarikázzuk a tojást, majd következik a kolbász, végül a burgonya másik fele.
A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és sütőben, 160 fokon, 35-40 perc alatt, készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat