Hagyományos lecsós csirke

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 219 kalória
  • JankaiE
Megosztás

A csirkecombokat mossuk meg, papír kéztörlővel töröljük szárazra, majd sózzuk meg.
A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk fel kockákra. A szalonnát is vágjuk fel kockára. A paprikát és a paradicsomot mossuk meg, töröljük szárazra. A paprikát csumázzuk ki, majd a paradicsommal együtt, vágjuk fel falatnyi darabokra.
Egy nagyobb (széles) és fedeles edényben, hevítsünk fel 1 ek. olajat, a combokat mindkét oldalról süssük át hirtelen, majd vegyük ki. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk az aprított hagyma felét és dinszteljük üvegesre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát és keverjük el. Tegyük vissza az edényt a tűzre, öntsünk hozzá kevés vizet és adjuk hozzá a fokhagymát is. Melegítsük át, majd adjuk hozzá a csirkecombokat. Fedő alatt pároljuk a combokat, ha szükséges, öntsünk alá kevés vizet.
Egy másik edényben, a maradék olajon (vagy zsíron), süssük ki a szalonnát, adjuk hozzá a maradék hagymát. Pirítsuk néhány percig, majd adjuk hozzá először a paradicsomot, majd a paprikát. Pároljuk félig készre és adjuk a lecsót a majdnem puha csirkecombokhoz. Fedő alatt, pároljuk készre az ételt (óvatosan kevergessük, vagy inkább csak rázzuk). Szükség szerint, még sózzuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat