Hagyományos bolognai sárgarépával

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 844 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, és megsózzuk.
A darált húst is hozzátéve, addig pirítjuk, míg kifehéredik. Beletesszük a reszelt sárgarépát, az apróra vágott zöldpaprikát és kevés reszelt zellert is.
Felöntjük a borral, és kevés oregánóval együtt pároljuk.
10 perc múlva, beleöntjük a dobozos paradicsomszószt, megborsozzuk, és az aprított bazsalikom levelekkel együtt felforraljuk.
A közben forró vízben kifőtt spagettin, vagy ha ragaszkodni akarunk a hagyományokhoz, tagliatelle tésztán (friss hosszú metélt) tálaljuk.
Nem hiányozhat róla a reszelt sajt sem, ami eredetileg parmigiano, de jó hozzá minden félkemény sajt, így a trappista is.
Nyáron, friss paradicsomot használok, a szósz helyett.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat