Hagymás rostélyos, ahogy én készítem

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 267 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés: Rostélyost vagy hátszínt használjunk. A húsról leszedjük a hártyákat és a felesleges zsírt. Enyhén kiklopfoljuk, a kés hegyével, több helyen megütögetjük. (Lehetnek benne inak, amit nem látunk, de sütés közben összerántják a húst.) A szeleteket bedörzsöljük őrölt borssal, steak fűszerrel és bekenjük mustárral. Sózni, csak sütés előtt fogjuk. Egy tálba tesszük a szeleteket és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Legalább 24 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj, ha 2-3 napra. A hagymát felszeleteljük és karikákra szedjük.
Elkészítés: A hús mindkét oldalát, kevés olajon átsütjük. A hagymát belisztezzük, majd szűrőbe tesszük és lerázzuk róla a felesleget. Bő, forró olajban, kis adagokban, ropogósra sütjük, majd papírtörlőre, vagy szalvétára szedjük. A lényeg, hogy az olajat leitassuk róla, így ropogós marad. A húst, a sült hagymával és sült burgonyával tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat