Hagymás húspogácsa

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 420 kalória
  • demonn
Megosztás

A zsemlét apró kockákra vágjuk és leöntjük a tejjel. Többször átforgatjuk, hogy a tejet mindenütt beszívja. A tojást habosra verjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, valamint a majoránnát. Megsózzuk, megborsozzuk, és beletesszük a darált húst. Hozzáadjuk még az összemorzsolt zsemlét és az áztatás után még megmaradt tejet. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, amíg a húsos massza a folyadékot mind felveszi. Nedves kézzel 8 húspogácsát formázunk, és egy olajjal kikent tepsiben egymás mellé helyezzük. A tepsit alufóliával befedjük, és az ételt előmelegített forró sütőbe tolva, 40 percig pároljuk. Végül a fóliát levesszük, és a húspogácsák mindkét oldalát megpirítjuk.
Bármilyen köret illik mellé, de a friss salátáról ne feledkezzünk meg.


Hozzávalók
  • db zsemle
  • dl tej  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 60 dkg darált hús  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat