Hagymaleves tejszínnel

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 460 kalória
  • Yorika
Megosztás

Pici olajon megdinszteljük a szeletekre vágott vörös-, vagy póréhagymát. Ha már üveges, felöntjük vízzel, és beletesszük a leveskockákat.
Ízesítjük sóval, borssal és pici cukorral.
Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel pépesítjük (nem kell teljesen pürésíteni, finom úgy is, ha van mibe harapni, de természetesen ha valaki nem szereti rusztikusan, pépesítheti is).
Kóstolás után, szükség esetén, utánízesítjük. Ne féljünk a cukortól, nem érződik, de a teljes íz eléréséhez nélkülözhetetlen!
Ha felforrt, már kész is!
Finom, pirított kenyérkockával és/vagy reszelt sajttal.


Hozzávalók
  • fej vöröshagyma  
  • db leveskocka
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet cukor
  • 250 ml főzőtejszín
Vegye meg a hozzávalókat