Hagymaleves póréhagymával

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 508 kalória
Megosztás

A vajon megpároljuk a póréhagymát, majd beledobunk egy erőleves kockát. Megvárjuk még szét esik, majd felöntjük az edény félig vízzel.
Készítünk egy tejszínes habarást (a lisztet elkeverjük az edényben, a tejszínnel).
Mikor leves felmelegedett, egy kanál levest merünk habarásba, elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a levesbe. Megvárjuk míg felforr.
Ízesítjük sóval, borssal és majoránnával.
Kiflikarikára rásütünk egy kis reszelt sajtot és ezt adjuk a leveshez betétnek, de mellé adjuk tálaláskor, hogy mindenki ízlésének megfelelően tudja levesébe rakni a kiflikarikákat.
Jó étvágyat!


Hozzávalók
  • db póréhagyma
  • dl főzőtejszín
  • db leveskocka
  • csipet majoranna
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • adag liszt
  • adag vaj  
  • db kifli
  • 20 dkg reszelt sajt
Vegye meg a hozzávalókat