Habkönnyű sós kifli

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1351 kalória
  • Lottesz
Megosztás

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a kelt tésztát dagasztjuk.
Amikor megkelt, 4 részre osztjuk, a tálban.
1 részt kiveszünk, elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre, mindkettőt.
Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós vaj, vagy sütőmargarin krémmel.
A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk.
A nagyobbik feléről kezdve, kifli formára feltekerjük.
Tepsibe helyezzük, tetejét megkenjük tojással. Sóval díszítjük.
Tetejét megszórhatjuk bármivel (pl.: magokkal, fűszerekkel, sajttal).
Tölthetjük az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.