Habkönnyű sós kifli

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1093 kalória
  • Lottesz
Megosztás

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a kelt tésztát dagasztjuk.
Amikor megkelt, 4 részre osztjuk, a tálban.
1 részt kiveszünk, elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre, mindkettőt.
Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós vaj, vagy sütőmargarin krémmel.
A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk.
A nagyobbik feléről kezdve, kifli formára feltekerjük.
Tepsibe helyezzük, tetejét megkenjük tojással. Sóval díszítjük.
Tetejét megszórhatjuk bármivel (pl.: magokkal, fűszerekkel, sajttal).
Tölthetjük az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.


Hozzávalók
  • dl tej  
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • pohár kefir
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 20 dkg margarin
  • dkg Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dkg élesztő
  • dkg cukor
  • 70 dkg liszt
Vegye meg a hozzávalókat