Habkönnyű sós kifli

  • 8 személyre
  • 40 perc
  • 1298 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A lisztet tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, majd abba morzsoljuk az élesztőt.
Hozzáadjuk a sót, a cukrot és meleg tejet öntünk rá, kissé állni hagyjuk, majd a többi hozzávalóval együtt, jól összedolgozzuk. 4 cipót formálunk belőle.
Majd egyenként 30 cm-esre, kör alakúra nyújtjuk őket és félretesszük. Egyet hagyunk csak a lisztezett gyúródeszkán, melyet a jól kikevert margarinkrémmel megkenünk és ráfektetjük a másik lapot. A széleit egyenletesen igazítva összenyomkodjuk, majd 12 cikkre vágjuk és feltekerjük kifliformára.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de nem túl szorosan. Ugyanígy járunk el a másik két tésztánkkal is. Két tepsivel van belőle.
Kissé felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és a tetejére őrölt köményt szórunk. Aki nem szereti, el lehet hagyni is. (De bármilyen magokkal megszórhatjuk.)
Tölthetjük bármilyen más ízű krémmel is, gombásan, paprikás szalámis vajkrémmel és még sokféle mással is.
Előmelegített sütőben, teljes lángon, 30 perc alatt készre sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat