Habart tojással rakott pirítós

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 962 kalória
  • Erzsi
Megosztás

A zöldségeket megmossuk, félretesszük. A kenyérszeletek héját levágjuk, belét átlósan kettévágjuk.
A tojásokat hőálló tálba ütjük és felverjük a tejszínnel, sóval. Kisebb lábasban, vizet teszünk fel forrni. Amíg a víz felforr, ropogósra sütjük a szalonnaszeleteket és ízlés szerint megsüthetjük a zöldségeket is. Amikor forr a víz, kis lángra vesszük és rátesszük a hőálló tálat, amiben a felvert tojás van. Folytonosan, gyorsan kevergetjük habverővel, amíg félkemény, krémes állagú lesz. Ekkor levesszük. Megpirítjuk a kenyérszeleteket. Vékonyan megkenjük vajjal, majd rétegezve felépítjük a tornyokat: pirítós kenyér, sült szalonna, tojás. Tányérra tesszük, mellé halmozzuk a sült, vagy nyers zöldségeket.