Gyulai házikolbászos tátika

  • 10 személyre
  • 40 perc
  • 1194 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A fagyasztott leveles tésztát kiolvasztom, majd lisztezett deszkán vékonyra (3-4 mm) kinyújtom.
A karikára vágott kolbászokat, a tészta szélétől 5 centiméterre felsorakoztatom, köztük 3 centis közöket hagyva és a tészta szélét visszahajtom rá.
Úgy szaggatom ki pogácsaszaggatóval, vagy likőrös pohárral, hogy a felhajtás is beleessen. Ezzel a kis pogácsák az egyik oldalukon rögzítődnek és a sütés közben, a leveles tészta csak a másik oldalon fog kinyílni.
A pogácsákat sütőpapírra sorjázzuk, megkenjük tolás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütjük.
Gyönyörű, egyik oldalon tátogó pogik lesznek belőlük.
Gyulai házikolbászból készült, de elkészíthető virslivel is, azt viszont érdemes ketchupba, vagy mustárba forgatni előtte.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat