Gyros

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 543 kalória
  • zazy
Megosztás

A húst felkockázom, megszórom a fűszerkeverékkel, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal és kb. 1 órát állni hagyom, a hűtőben.
Közben elkészítem a pita tésztát. Az élesztőt feloldjuk 2 dl meleg vízben, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral és sóval. 20-30 percen át kelni hagyjuk. A tésztát átgyúrjuk, majd négy kis pita formát (kb. 20 cm-es) nyújtunk belőle. A lepényeket, lisztezett tepsibe tesszük. A tésztát még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben (220 fok/ 4. fokozaton), 20-25 percig sütjük.
A salátához, felszeletelem a paradicsomot, uborkát, a hagymát apróra vágom, majd összekeverem őket.
A húst, felforrósított serpenyőben megpirítom.
A kisült pitákat a tetejénél megvágom, egy kevés salátával megpakolom, erre jön a hús, megint saláta, ezt pedig meglocsolom fokhagymás tejföllel.
Adhatunk mellé, sült burgonyát is.


Hozzávalók
  • db kígyóuborka
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej lilahagyma
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (tészta)
  • tk cukor (tészta)
  • dl víz (tészta)
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (tészta)
  • 20 g élesztő (tészta)
  • 40 dkg liszt (tészta)
  • 60 dkg csirkemell (színhús)
Vegye meg a hozzávalókat