Gyros tzatzikivel, salátával

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 494 kalória
  • Csak Simán Kata
Megosztás

A sertéscombot feldaraboljuk, besózzuk, majd gyros fűszerkeverékbe bepácoljuk. Kevés olajat hozzákeverünk.
Amíg pácolódik, elkészítjük a tzatzikit. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk kicsit a levét, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a kaprot, majd a kb. fél napig csepegtetett görög joghurtot (rendes görög joghurtot, ne a danone-t). Sűrű szövésű ruhán csepegtessük.
2 gerezd fokhagymát beletörünk, jól elkeverjük és kész is.
A zöldségeket összevágjuk, a káposztát, hagymát csíkokra, paradicsomot, uborkát fél karikákra, vagy kisebb gerezdekre.
A húst készre sütjük, közben a hasábkrumplit is megsütjük.
Ha minden kész, tálalhatunk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat