Gyros pitában

  • 8 személyre
  • 110 perc
  • 743 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A húst kicsontozom és vékony csíkokra vágom. A fűszerkeveréket összekeverem az olajjal, beleforgatom a húst, és éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap elkészítem a pitát. Az élesztőt felfuttatom a fél bögre cukros vízben.
A liszt közepébe mélyedést készítek, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, sózom, hozzáadom az olajat és a maradék vizet, majd kézzel, vagy géppel jól kidagasztom. Letakarom, és 1 óráig kelesztem.
Miután megkelt, 8 részre osztom, golyókat formázok. A sütőt nagyon forróra előmelegítem, a tepsibe sütőpapírt teszek.
A golyókat kinyújtom, 15 cm-es kör alakra. 4 percig sütöm az egyik felét, majd megfordítom, és így is sütöm 4 percig.
Nem kell megpirulnia. Ha megsült, tálba szedem és letakarom, hogy puha maradjon.
Még kel a tészta, felaprítom a lilahagymát, paradicsomot, uborkát, savanyú káposztát és leveleire tépem a salátát.
A joghurtot elkeverem az áttört fokhagymával.
A pitát egy hegyes kés segítségével felszúrom, és kb. 10-12 cm hosszan, egy oldalon felvágom.
A wokot felforrósítom, és erős tűzön megpirítom a fűszerolajos húst.
Ezután a pitát, mint egy tasakot megtöltöm egy adag hússal, a felaprított zöldségekkel, végül meglocsolom a fokhagymás öntettel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat