Gyros pitában 2

  • 6 személyre
  • 150 perc
  • 1136 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A hozzávalók listáját nézve, lehet, hogy elsőre kicsit bonyolultnak látszik, de egyáltalán nem az. A pite előre elkészíthető, szükség szerint fagyasztható is, és bármikor elővesszük, már csak a húst kell megsütni hozzá. Akkor igazán hamar, nagyon finomat tehetünk az asztalra. Vegyük hát sorra a tennivalókat.

Először a pita készítését írom le:
A lisztből, sóból, csipet cukorból, evőkanálnyi olajból és a vízből, egy kelt tésztát készítünk, a szokásos módon. Akinek van kenyérsütője, az meg is spórolhatja a kézi munkát, hiszen a tartályba pakolva, indítástól számított másfél óra múlva, kiveheti a fényesre megkelt, gyönyörű tésztát.
Lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd hat gombócra osztjuk.
Ezeket a gombócokat nyújtófával, kb. fél centi vastag körökre nyújtjuk, majd egy sütőlemezre pakolva, hagyjuk 20 percet pihenni.
Ezután mehetnek a forró sütőbe, ahol 5-6 perc alatt lesz egy felfúvódott labda belőlük. A levegőn kicsit majd összeesnek, ha hűlnek, de ez nem jelent hibát. Készen is vannak. Már csak egy zsebet kell vágni rájuk, ha kihűltek.

Hús:
Érdemes előző este, a felcsíkozott húst olaj-gyros fűszerkeverék elegyébe bepácolni, de ha nincs erre időnk, egy jó fél óra is elég neki.
Páclével együtt, forró serpenyőbe, wokba öntjük, és megsütjük.

Mártás:
A joghurtot és a tejfölt kikeverjük, a reszelt fokhagymával és a sóval.
A zsebes pitát kézbe vesszük, megtöltjük összevágott salátalevéllel (jó hozzá a bolti salátakeverék is), mártással és hússal.
Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat