Gyros hasábburgonyával

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 438 kalória
  • Lottesz
Megosztás

A húst megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a gyros fűszerkeverékkel befűszerezett húst, és aranybarnára sütjük.
Eközben a burgonyát hasábokra szeleteljük, és azt is szép aranybarnára sütjük.
A tzatziki salátát legjobb előtte levő nap, de minimum pár órával hamarabb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
Az uborkát megmossuk, lereszeljük, majd besózzuk és kis ideig állni hagyjuk.
Ezután kinyomjuk belőle a levét, amit eresztett.
A tejfölt és a kefirt, vagy natúr joghurtot összekeverjük, és hozzáadjuk a tzatziki fűszert, vagy ha ez nincs, akkor a sót, borsot és a zúzott fokhagymát.
Ehhez az öntethez hozzákeverjük a reszelt uborkát, és folpackkal lefedve, a hűtőbe tesszük tálalásig.
A húst, a burgonyát és a salátát együtt tálaljuk.
Rakhatunk mellé paradicsomot, lilahagymát, paprikát is.
Nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat