Gyors gnocchi paradicsomszószban, reszelt parmezánnal

  • 4 személyre
  • 15 perc
  • 502 kalória
Megosztás

Tegye a darabos paradicsomszószt egy edénybe és pépesítse botmixerrel.
Így húzhatja le egyszerűen a paradicsomok héját: X alakban metssze be a tetejüket és az aljukat,
tegye egy percre forró vízbe, majd hideg vízzel öblítse le őket. Ezután könnyedén lehúzhatja a héjukat.
Forrósítsa fel az olívaolajat egy serpenyőben, pucolja meg a fokhagymát és vágja vékony szeletekre.
Vágja fel a csípős paprikát is.
Óvatosan pirítsa meg a fokhagymaszeleteket és a paprikát az olajban. Adja hozzá a hámozott, felkockázott paradicsomokat, majd néhány perc után a paradicsomszószt is. Szórja bele a felaprított bazsalikomot, az oregánót a cukrot és a sót. Főzze a szószt kis lángon 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Miközben készül a szósz, sós vízben főzze meg a gnocchit a csomagoláson olvasható utasítás szerint.
Öntse nyakon a megfőtt gnocchit a paradicsomszósszal, és tálalja reszelt parmezán sajttal.

TIPP 1: Ha csípősebben szereti, a paprika magját is vágja bele a szószba.
TIPP 2: Ezt az ételt húsos változatban is elkészítheti: gazdagítsa a szószt pirított
csirkemellcsíkokkal!
TIPP 3: Próbálja ki a szószt más fűszerezéssel is: a paradicsomhoz jól illik
a kakukkfű, a majoranna és a rozmaring is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat