Gyöngybab leves

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 376 kalória
  • Andi80
Megosztás

A babot a főzés előtti nap estéjén bő, meleg vízbe áztatjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a krumplit nagyobbra kockázzuk, a répát és a zöldséget vékony karikára vágjuk.
A babról leöntjük a vizet. A hagymát 2 ek. olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a babot.
Felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát, a darált paprikát, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt addig főzzük, míg a bab épp teljesen meg nem puhul.
Hozzáadjuk a répát, zöldséget, krumplit.
Amíg minden zöldség megpuhul, elkészítjük a rántást.
1 ek. lisztet elkeverünk 2 ek. olajjal, majd kis lángon, világosra pirítjuk.
A tűzről levéve, meghintjük őrölt pirospaprikával. A leves levéből, pár evőkanál lével elkeverjük.
Ha már megpuhultak a zöldségek, a levesbe csorgatjuk a rántást, és hagyjuk felforrni.


Hozzávalók
  • 25 dkg fehér bab
  • fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db leveskocka
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • tk paprikakrém
  • szál sárgarépa
  • szál petrezselyem
  • db burgonya  
  • ek liszt  
  • tk pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat